Altcoins krijgen een Beatdown terwijl Bitcoin stabiel blijft, net onder 11.000 dollar.

DeFi TVL gaat door terwijl de prijzen van de penningen hard worden getroffen, wat in combinatie met MicroStrategy, die meer en meer BTC heeft de digitale activa veerkrachtig rond de 10.900 dollar.

De crypto-koning, bitcoin, houdt zich sterk rond de 10.900 dollar nadat het in het weekend een opwaartse trend heeft ingezet.

Van $10.200 op Zondag, heeft de digitale activa zijn beweging omhoog gemaakt, beklimmend aan $10.950 vandaag. Tegen de huidige prijs van iets meer dan $10.900 is 83,68% van de adressen die BTC vasthouden, die 26,38 miljoen zijn, winstgevend.

Handelaar SalsaTekila merkte op dat „gisterenavond het goud uit dit exacte uur gepompt, BTC toen volgde“.

Het edelmetaal sprong naar $1.970 niveau, en hield zich aan zijn bereik, dat kleiner wordt, gevormd na het raken van de nieuwe all-time high op $2.070 in het begin van augustus. Ondertussen worstelt de USD-index rond het 93-niveau.

Op een gegeven moment, wanneer Bitcoin groot genoeg wordt (ik zou zeggen boven de $1T), zal het zijn risico-on factor afwerpen, dan beweegt zijn fundamentele goudachtige eigenschappen naar voren en naar het midden,“ merkte on-chain analist Willy Woo op over de korte-termijn correlatie van bitcoin met de aandelenmarkt.

En dan, ,,zelfs zullen onze cycli van 4 jaar in de gravitationele trekkracht van de ~10 jaarcycli worden gesloten die de macromarkten tentoonstellen,“ hij zei.

Voor nu, naast de altcoins en de verliezen van DeFi ondersteunende stroom in bitcoin, hielp MicroStrategy’s acquisitie van 16.796 extra bitcoins de digitale asset zijn veerkracht te behouden.

Altcoins‘ Beleef een kater na de stierfeesten

De handel in het groen met een ‚reëel‘ volume van 1,8 miljard dollar heeft de dominantie van BTC ook een stijgende lijn laten zien. De BTC-dominantie is constant gedaald sinds begin mei, toen ze 69% bedroeg tot het dieptepunt van 15 maanden, 59% op 13 september. Maar de zwakte van de alts heeft de bitcoin-dominantie doen toenemen met meer dan 61%.

Terwijl Bitcoin er sterker uitziet, is het altcoin-feestje gestorven.

Onder de hoogste cryptos, is Ether onderaan 4% bij $363 met andere opmerkelijke vermeldingen, met inbegrip van LINK en BNB; allebei zijn onderaan 9% terwijl TRX 8% daalde.

In de DeFi-wereld is de hoogste verliezer CREAM, dat met 40% is gedaald. Interessant is dat Binance vandaag de handel aankondigde voor de DeFi-token tegen BNB en BUSD.

Andere opvallende vermeldingen zijn bZx Network (28%), SUSHI (-21%), CRV (-20%), SWRV (-15%), SNX (-14%), LEND (-12%), YFI (-11%) en UMA (-10%).

In tegenstelling tot de prijs van deze DeFi-penningen, steeg de totale waarde die in de sector is vergrendeld tot 8,9 miljard dollar, volgens DeFi Pulse.

Gebruikers blijven storten in deze nieuwe projecten, met name in Swerve, waarvan TVL is gesprongen tot 953,8 miljoen dollar, en KIMCHI, waarvan de deposito’s zijn momenteel op 1,8 miljoen dollar. Andere projecten die vandaag een verhoging van hun TVL zien zijn Mooniswap, YFII, ForTube, DODO, CREAM, Yearn, en Maker.

Sommige van de cryptocurrencies bewegen zich nog steeds naar het noorden in het huidige rode milieu, met inbegrip van Pickle (50%) en LUNA (7%).